ZECO este un absorbant ideal pentru scurgeri de uleiuri, combustibili, lichide de răcire, degresanti, acizi ușori și caustici, vopsele, solvenți șamd.

ZECO este potrivit pentru deversări accidentale pe carosabil, stații de alimentare cu combustibili, ateliere auto, zone de parcare, ateliere de întreținere, etc.

ZECO poate fi utilizat pe suprafețe dure oriunde sunt depozitate, manipulate și vărsate uleiuri, combustibili, substanțe chimice.

ZECO poate fi utilizat si în condiții de vânt atunci când este necesar un absorbant granular mai greu.

Spre deosebire de alte absorbante amestecul dintre partea mai prafoasa si granulele de ZEOLIT ACTIVAT ce compun produsul dau o suprafață internă mare, capabila sa absoarba lichidul si sa nu il mai elibereaze din structura sa poroasa.

Zeolitul este capabil să absoarbă de două ori greutatea proprie în lichid.

ZECO reduce vaporii și mirosurile neplacute din spatiile in care este utilizat.

Granulele din compozitia produsului reduc pericolele potențiale de alunecare și îmbunătățesc siguranța la locul de muncă.

MOD DE APLICARE:

  1. Se presară un strat subțire peste pata de lichid astfel încât să acopere toată suprafața ce trebuie curățată.
  2. Se lasă să acționeze circa 10 minute și apoi se poate îndeparta de pe suprafață.

În cazul în care deversarea a avut timp să pătrundă și să se împregneze în pardoseală sau caldaram se poate repeta operațiunea, cu același material îndepărtat, până nu mai ramane nici o urmă.

Produsul acționează și asupra petelor vechi dar timpul de acțiune se ajustează în funcție de natura poluantului și a suprafeței poluate. Îndepartarea totală se face în momentul în care suprafața este vizibil mai curate.
Materialul rezultat după absorbția hidrocarburilor în structura reticulară a zeolitului poate fi introdus într-un cuptor de ardere, acesta va emite o putere calorică foarte mare tocmai datorită acestei porozități interne a zeolitului.

Materialul rezultat dupa absorbtia hidrocarburilor in structura reticulara a zeolitului poate fi introdus intr-un cuptor de ardere, acesta va emite o putere calorica foarte mare tocmai datorita acestei porozitati interne a zeolitului.